Ovog proleća zabavite se ukrašavanjem jaja za Uskrs korpicama u obliku životinja. Znamo da su neki od vas već ofarbali i ukrasili jaja prošle nedelje, ali smo sigurni da i oni mogu osmisliti “dekorativnu nadogradnju” svojim uskršnjim jajima. Da biste napravili preslatkog zeku, jagnje, pile ili pače, sve što vam je potrebno možete nabaviti u vašoj prodavnici i knjižari, a nešto od ovoga već možda i imate u kući.

Potrebno vam je sledeće:

  1. Jaja (tvrdo kuvana ili drvena)
  2. Boja za jaja, flomasteri ili tempere
  3. Tanak karton ili list iz bloka za likovno – beli, roze, žuti, narandžasti, sivi i zeleni (ako imate samo beli karton ili list iz bloka možete ga farbati u boju koja vam je potrebna)
  4. Lepak
  5. Crni marker

 

Korak 1: Ofarbajte tvrdo kuvana jaja. Jaja možete farbati bojama za jaja, flomasterima ili temperama. Biće vam potrebno jedno žuto obojeno jaje, jedno sivo i jedno belo jaje

Korak 2: Isecite od kartona ili lista iz bloka sve potrebne elemente. Uši i nos za zeku i jagnje, kljun za pile i pače, četiri postolja od zelenog kartona u obliku trave. Kada merite veličinu kartona za postolje, vodite računa da bude dovoljno veliko da obavije celo jaje, ali ne i preširoko, kako ne bi prekrilo celo jaje. Nemojte zaboraviti da iseckate i malo oblačaste vune za glavu jagnjeta i žuti čuperak za glavu pileta. Zamolite nekoga starijeg u kući da sa vama isecka sve elemente.

Korak 3: Sve elemente koje ste iseckali, pažljivo zalepite za jaja. Ako školskim lepkom za papir ne budete uspeli da zalepite elemente, iskoristite oho lepak. Ova jaja ionako nije preporučljivo jesti, najsigurnije je da ih koristite samo kao ukras. Mogu poslužiti i kao čuvarkuće!

Korak 4. Iscrtajte usta i oči crnim markerom. I to je to – najlepša jaja ovog Uskrsa su spremna!

Ako ste posebno inspirisani, možete dodati još ukrasnih elemenata po želji ili napraviti ukras u obliku neke nove životinje. Sve je dozvoljeno dokle god se zabavljate! Pošaljite nam vaše usrkšnje umetnosti na orkica@orca.rs a mi ćemo ih objaviti na ORkiCA stranici kako bi bili inspiracija drugima za ukrašavanje uskršnjih jaja!