U nedelju 17.11. je održana izložba mešanaca koju je organizovala organizacija ORCA.  Organizovanjem velike godišnje izložbe mešanaca želimo da skrenemo pažnju na temu napuštenih pasa koji su većinom mešanci. Usvajanjem mešanca činimo više dobrih stvari – Usrećujemo životinju, dobijamo vernog prijatelja, uklanjamo potencijalnu pretnju po ljude koju predstavljaju psi koji su predugo na ulici i postajemo odgovorni vlasnici koji ni pod kakvim okolnostima neće napustiti svog psa i tako ugroziti i njegovo zdravlje i bezbednost ljudi iz okoline.

 

Za naše najmlađe na izložbi organizovali smo druženje u okviru Dečjeg kluba ORkiCA. Pravili smo skulpture pasa od recikliranog materijala, crtali smo portrete pasa, a naši modeli su bili krzneni takmičari lično! Bacili smo se u potragu za najveselijim psom, mrgudom i plašljivcem. Igrali smo kviz znanja o dobrobiti pasa. A i sami drugari su dodelili jednu nagradu.

 

Naši drugari su izabrali i najmešanca po svom ukusu! Glasanje je bilo neizvesno do samog kraja, ali smo na kraju ipak imali pobednika! U pitanju je pas Tafi, veseljak lavljeg srca koja neće dozvoliti da grdite decu čak ni u šali.